!!! LOOVEER HUISSEN KRIJGT EEN NIEUWE EXPLOITANT !!! (zie nieuwspagina)

Welkom op de website van Looveer Huissen (het best te bekijken met Chrome)

              Ons veer vaart op de Nederrijn tussen Huissen en Loo. Sinds 1867 verlenen de veermannen en hun spitshulpen hun diensten aan de bevolking van Huissen, Loo en wijde omgeving.

Nadat wij de veerdienst in april 2001 hebben overgenomen hebben we onze service steeds trachten te verbeteren. Onder andere door het instellen van een sms-dienst, verruiming van de vaartijden en het inzetten van een nieuwere, grotere, en meer stabiele veerpont, "Christoffel II".

Op dit moment zetten onze vakbekwame veerschippers zo'n 300.000 personen per jaar veilig van de ene naar de andere oever. Veel van onze klanten maken van ons veer gebruik om naar of van hun werk of school te reizen, en in de zomermaanden weten ook veel toeristen ons veer en haar mooie omgeving, te vinden. Er voeren diverse mooie fiets- en autoroutes over ons veer en, zoals onze veerbaas Sjaak het eens zei: "Een overtocht met het Looveer is eigenlijk een soort minicruise."

             Op deze site vind u informatie over vaartijden, tarieven, aanmelding voor onze sms-dienst, een stukje historie en een aantal links naar interessante sites, die direct of indirect met onze veerdienst en de omgeving verband houden.